Kansainvälinen varainkeruu turkkilaisten ay-toimijoiden puolustamiseksi

21.4.2017

Kansainväliset ammatilliset yhteisjärjestöt keräävät rahaa tukeakseen turkkilaisten ammattiliittojen erotettuja, pidätettyjä ja muilla tavoin kaltoinkohdeltuja jäseniä.

Turkissa julistettiin poikkeustila vuoden 2016 heinäkuussa tapahtuneen epäonnistuneen vallankaappauksen jälkeen. Tämän seurauksena kansalaisvapauksia on rajoitettu ja muun muassa ammattiliittojen toimintaa vaikeutettu tuntuvasti. Tuhansia työntekijöitä ja ay-aktiiveja on pidätetty ja yli 100 000 julkisen alan työntekijää on pidätetty virastaan, usein vähäisin perustein.

Euroopan julkisen alan ammattiliittojen kattojärjestö EPSU sekä julkisalojen kansainvälinen liitto PSI tuomitsevat Turkin hallinnon toimet ja vaativat perusteetta pidätettyjen vapauttamista sekä työpaikkojen palauttamista. Lukuisat hallinnon toimenpiteistä kärsineet ihmiset edustavat EPSUn ja PSIn jäsenistöä. Usean tapauksen käsittelyn odotetaan päätyvän Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, eikä järjestöillä ole oikeusprosesseihin vaadittavia resursseja.

EPSU ja PSI kehottavat jäsenistöään tukemaan Turkin viranomaisten toiminnan seurauksena ahtaalle joutuneita järjestöjä osallistumalla omien kattojärjestöjensä ETUCin ja ITUCin käynnistämään varainkeruuseen. Kerätyt varat on tarkoitus käyttää pääasiassa oikeusavun kustantamiseen sekä erilaisiin kansallisen ja kansainvälisen tason tukitoimenpiteisiin.

Halukkaat voivat tehdä lahjoituksen  suoraan ITUCille, Belfius Banquen tilille:

Saaja: "ITUC-CSI-ISF".
IBAN-koodi: BE92 0689 0078 0423 
BIC-koodi: GKCCBEBB 
Viestikenttään: "sub-fund Turkey".

Lisätietoja: EPSUn englanninkielinen uutinen aiheesta jossa linkki EPSUn ja PSIn varainkeruuta koskevaan yhteiseen tiedotteeseen.